utorak, 5. rujna 2017.

VICHY SLOW ÂGE SPF 30 DNEVNA NJEGA KOJA DJELUJE NA ZNAKOVE STARENJA U NASTAJANJU

U današnje vrijeme kada gotovo sve kreme obećavaju uklanjanje bora i vraćanje mladosti do mene je put pronašla jedna krema koja ne obećaje čuda i ne pokušava nas uvjeriti da ćemo sa njome biti zauvijek mladi. Ne nemojte ju zbog toga odbaciti na prvu jer ova krema zaslužuje vašu pozornost ako zbog ničeg drugog a onda zbog njezinog iskrenog obećanja da iako se možda starenje ne može zaustaviti ono se može itekako usporiti, tim više ako ciljano djelujemo na znakove starenje.
I da ne dužim više, danas vam donosim recenziju kreme koju sam koristila dobar dio ljeta  a radi se o Vichy SLOW ÂGE dnevnoj njezi koja djeluje na znakove starenja u nastajanju SPF 30.






ŠTO KAŽE VICHY :

Prije nego što postanu vidljivi, znakovi starenja se godinama množe i akumuliraju, a prikazuju nam se u obliku suhe kože, sive puti, sitnih bora, neujednačene površine kože i tamnih mrlja. Ovaj proces stručnjaci Laboratorija Vichy nazivaju tihim starenjem, a kao prvi korak u borbi s tom pojavom prošle je godine predstavljen Vichy Slow Âge dnevni fluid. Prva Vichy dnevna njega koja djeluje na znakove starenja kože razvijena je na temelju znanstvenih spoznaja na području ekspozoma (exposome ) te filozofije sporog načina života. Ove godine su istoimenoj liniji pridružene dvije dopune liniji koje djeluju na znakove starenja u nastajanju - SLOW ÂGE dnevna njega sa SPF 30 te SLOW ÂGE Yeux dnevna ciljana njega za područje oko očiju.

EKSPOZOM ( EXPOSOME ) STARENJA KOŽE
Posljednjih desetak godina, točnije od 2005. gofine profesor Cristopher Wild, predstavio je novi koncept u kojem se naglašava obostrani utjecaj unutrašnjih i vanjskih čimbenika u procesu starenja kože, jednim imenom naziva se EKSPOZOM ( EXPOSOME ). Koncept ekspozoma predstavlja holistički pristup i pogled općenito na zdravlje, uključujući naravno i kožu. Ekspozom predstavlja kumulativnu mjeru utjecaja vanjskih čimbenika i posljedičnih bioloških odgovora i podrazumijeva skupni utjecaj :
✓ okoline ( UV zračenje, zagađenje, vlaga )
✓ načina života ( umor, stres )
✓ dijeta
✓ ostalih formi navika ( pušenje )
✓ endogenih procesa - koji se odvijaju unutar našeg organizma, odnosno posljedice njihovog djelovanja na kožu




Vichy SLOW ÂGE DNEVNA KREMA SPF 30
Djeluje na postojeće znakove starenja kao što su sitne bore i mrlje te usporava stvaranje novih. Ekstrakt korijena bajkalske kapice antioksidacijskog djelovanja, Vichy mineralizirana termalna voda te probiotički sastojak bifidus čine kožu snažnijom i hidratiziranom pružajući joj mlađi izgled te blistav zdravi sjaj. Dodatni učinak hidratizacije omogućuju glicerin i sodium hijaluronat koji su pridodani inovativnoj SLOW ÂGE formuli. Krema sadrži zaštitni faktor SPF 30, prilagođena je osjetljivoj koži te je hipoalergena. Nanesite svako jutro kao dnevnu kremu. Izbjegavajte područje oko očiju.



PAKIRANJE :

Vichy Slow Âge dnevna krema dolazi u teškoj, staklenoj posudici i vrlo je luksuznog izgleda. Krema je gusta i lagana (podsjeća me na šlag ) i roze boje. Ono što ću par puta spomenuti je da iako nisam baš preveliki pristalica parfema u njezi lica, jest prekrasni cvjetni miris.





Preporučena maloprodajna cijena za 50 ml : 229,91 kuna



SASTAV :



Snaga 3 aktivna sastojka inspirirana prirodom poznata po svojim blagotvornim svojstvima

EKSTRAKT KORIJENA BAJKALSKE KAPICE ANTIOKSIDACIJSKOG DJELOVANJA
Korijen bajkalske kapice se koristi već 2 000 godina i jedna je od 50 osnovnih biljaka tradicionalne kineske medicine. Istraživači Laboratorija Vichy su dikazali djelovanje tog korijena protiv slobodnih radikala, UVA zraka i zagađenja.

PROBIOTIČKI SASTOJAK BIFIDUS
Bifidus se dobiva fermentacijom bakterija Bifidobacterium Longum. Jača barijeru kože i smanjuje njenu osjetljivost, a zahvaljujući njemu Slow Âge čini kožu snažnijom.

VICHY MINERALIZIRANA TERMALNA VODA
Čvrsta i puna minerala vraća ravnotežu, jača i obnavlja kožu što je dokazano in vitro i kliničkim znanstvenim ispitivanjima.


Za osjetljivu kožu. Hipoalergeno. S Vichy mineraliziranom vodom.

BEZ PARABENA






MOJI DOJMOVI :

Vichy Slow Âge krema me oduševila. Prvo i osnovno zašto me je ova krema toliko oduševila je najviše činjenica što rijetko pronađem kremu koja mi odgovara a da ona ima i visok SPF ( ili da uopće ima SPF ). Vichy ima SPF30. Slijedeća stvar je da ako i pronađem kremu sa visokim faktorom u velikom broju slučaja ona nema nikakve dodatne funkcije ( osim zaštitne ) ili mi čepi pore.
Vichy Slow Âge krema me po svojoj teksturi podsjeća na šlag jer je gusta a opet lagana i u dodiru sa kožom doslovno imam osjećaj da se topi na koži te se vrlo brzo upija. Kao podloga za puder ova krema se je pokazala odličnom jer lijepo zaglađuje kožu ( u sastojcima vidite da krema sadrži između ostalog i dimethicone tj. silikon . Moja koža ga dobro podnosi pa ga ne izbjegavam u dnevnoj njezi jer zaglađuje kožu i daje neki instant učinak. U večernjoj njezi ga sa druge strane pokušavamizbjeći ako mogu.).  Moram također još jednom spomenuti miris ove kreme ( a imala sam i fluid istoga mirisa) na koji sam se navukla i koji mi je znao uljepšati i najumornija jutra. Vichy please što prije izbacite i neki Slow Âge parfem i obećajem koristiti ću samo njega :) . E sad što se nekih vidljivih znakova na mojoj koži tiče za vrijeme korištenja ove dnevne njege moja koža je bila nahranjena i blistava te je izgledala odmorno i svježe čak i ako bih večer prije malo zatulumarila. Ova krema radi točno ono što kaže i zaista hidratizira kožu i koža postaje nekako snažnija i zdravija. Kod ove kreme mi se sviđa što ona ne obećaje čuda i ne tvrdi da ćete za 2 tjedna izgledati 20 godina mlađe, već obećaje ono što po meni i jest cilj anti- age njege a to je usporavanje znakova starenja na koži. Jer htjeli mi to ili ne naša koža stari usprkos svemu i na to ne možemo utjecati ali svakako možemo utjecati na prve i one slijedeće znakove starenja te ih dobrom njegom tj. hidratacijom i zaštitom od sunca znatno usporiti. Isto tako moramo biti svjesni da se znakovi starenja ne pojavljuju isključivo zato što smo starimo već i zato što malo po malo nastaju nevidljiva oštećenja : razina hidratacije se smanjuje, barijere kože je oslabljena, a oštećenja uzrokovana oksidacijom se nakupljaju. Da odgodimo znakove starenja najvažniji su nam UV filteri u prječavanju utjecaja UVA i UVB zraka na prerano starenje kože. Oni moraju biti udruženi sa snažnim antioksidanskom i aktivnim sastojcima koji imaju sposobnost jačanja kože.
Ukoliko tražite dnevnu njegu koja ima visoki SPF  a pritom koža lica hidratizira te daje blista zdravi sjaj, imate moju preporuku da isprobate Vichy Slow Âge njegu. Ukoliko imate normalnu do suhu i zrelu kožu svakako uzmite Vichy Slowge dnevnu kremu a ukoliko imate masnu ili mješovitu kožu tada je moja preporuka da "bacite oko " na fluid iz istoimene linije.

PR PROIZVOD (u recenzijama iznosim svoje iskreno mišljenje bez obzira na porijeklo proizvoda)

Jeste li već isprobali koji proizvod iz Vichy Slow Âge liniji ?   Kakvi su vaši dojmovi ?

1 komentar: