subota, 7. listopada 2017.

DERMALOGICA PRECLEANSE BALM

Iako mislim da nema potrebe naglašavati da je najvažniji korak njege kože upravo čišćenje kože i uklanjanje make upa uvijek se iznova iznenadim kada u razgovoru sa raznim curama (ženama) čujem da ne skidaju redovito make up. Zapravo neke smatraju da ako su baš jako umorne je opravdano zaspati sa puderom i da se neće ništa dogoditi dok druge smatraju da je dovoljno skinuti puder a maskara da ionako ne radi neku štetu dok treće misle da se je dovoljno umiti vodom. Za mene je uklanjanje šminke najvažniji korak u cijelom procesu njege jer ako ne očistim lice kako treba nema tog seruma ili kreme ma koliko skupi bili koji će svoj posao odraditi preko slojeva šminke.
Sa druge strane oduvijek se divim ženama koje kažu da sav svoj make up uklanjaju vlažnim maramicama. Hm, nemojte ovo divim shvatiti pogrešno jer je bilo više u stilu divim im se jer im se očito make up sastoji od nekog ultra laganog pudera i malo rumenila jer ja koliko god se trudila maskaru  ne mogu ukloniti vlažnim maramicama. Da se razumijemo, ne mogu niti micelarnom koju inače povremeno koristim za uklanjanje pudera i čišćenje lica ili za uklanjanje maskare gotovo uvijek posežem za nečim uljnim. Zato me jako razveselio Dermalogica Precleanse balm koji čisti i otapa nečistoće i make up.






ŠTO KAŽE DERMALOGICA O DVOSTRUKOM ČIŠĆENJU KOŽE

Dvostruko čišćenje obuhvaća dva koraka : čišćenje lica sredstvom na bazi ulja, a potom, u drugoj fazi, čistačem na bazi vode ili surfaktanta. Dermalogica dvostruko čišćenje - tajna zdrave i blistave kože - otapa slojeve teškog make - upa, sebum i ostale čestice topive u ulju. Ovaj dodatni korak u ritualu njege omogućuje da drugi čistač (gel, mliječna emulzija) prodre dublje u kožu kako bi se postigla profesionalna razina čistoće i očuvalo njezino zdravlje.

Zašto je ovaj ritual važan

Zagađivači iz zraka, proizvodi s SPF-om te vodootporni make-up u kombinaciji sa sebumom formiraju gust viskozni sloj na koži već do sredine dana. Bljak!
Ako ste poput većine žena, čišćenju lica posvećujete samo 20-ak sekundi dnevno, i to standardnim metodama : umivanjem ili čistačem koji ste nanijeli na komadić vate. Nedovoljno da bi se otopile i uklonile sve naslage! Na vašem licu ostaju bakterije, sebum i čestice prljavštine koje guše kožu i čine je beživotnom. Očistite li lice dvaput istim sredstvom, također niste napravili mnogo.

Sličnosti se privlače - ne samo u ljubavi! To je i jedan od zakona kemije. Zbog toga je Dermalogica razvila tehniku dvostrukog uklanjanja svih tipova nečistoće s kože. Uljni čistač razgrađuje čestice koje se otapaju u ulju - make up, sebum - što donosi puno bolje rezultate od klasične metode čišćenja.

Nakon dvostrukog čišćenja koža je temeljito i nježno očišćena, bez neugodnog zatezanja, te spremna upiti vrijedne sastojke iz vaših krema ili seruma.

pri odabiru proizvoda sa kojim ćete raditi dvostruko čišćenje svakako uzmite u obzir stanje i tip svoje kože - agresivan proizvod u kombinaciji s još jednim čistačem može izazvati burne reakcije.




DERMALOGICA PRECLEANSE BALM




Balzam bogat njegujućim sastojcima uklanja slojeve nečistoće bez narušavanja zaštitne barijere ili začepljenja pora. Zaglađuje, smiruje i hrani kožu čineći je mekom i glatkom. Aktivira se vodom, svojim citrusnim notama i eteričnim biljnim uljima krijepi kožu te ritual čišćenja čini ugodnim svim osjetilima. Silikonska rukavica, dostupna uz svako pakiranje, nježno odstranjuje ostatke nečistoće s lica omogućujući da vaš preporučeni Dermalogica čistač u drugoj fazi postigne još bolji učinak. Prirodni biolipidni kompleks čuva vlagu u koži i jača zaštitnu barijeru, dok je ulje koštica marelice njeguje i hrani. Idealan za normalnu i suhu kožu. Pogodan za upotrebu oko očiju. Bez parabena, umjetnih mirisa i boja.




PAKIRANJE :

Dermalogica PreCleanse balm dolazi u tubi od 90 ml i vrlo je jednostavan kako za nanošenje tako i za nošenje u toaletnoj torbici. Bitno je naglasiti da prije prve upotrebe trebate u potpunosti skinuti čep kako bi uklonili zaštitnu foliju na otvoru tubice. Osobno uvijek više volim kada proizvod ima ovakvu zaštitnu foliju jer sam tada u potpunosti sigurna da proizvod nije otvaran. Tekstura Dermalogica PreCleanse balma je gusta pa trebate malo jače stisnuti tubicu. Miris je biljni i osvježajući ali ispiranjem proizvoda nestaje i miris u potpunosti. Uz Dermalogica PreCleanse balm dolati i silikonska rukavica sa dva dijela (mekši i grublji ) sa kojim je čišćenje kože još jednostavnije a grublji dio vam može odlično poslužiti ukoliko želite usput napraviti i peeling kože.

Cijena za 90 ml - 356 kuna 



SASTAV :

Caprylic/Capric Triglyceride, C12-15 Alkyl Benzoate, Laureth-4, Hydrogenated Vegetable Oil, Ozokerite, Bis-Stearyl Dimethicone, Glyceril Benhenate, Tribehenin, Stearyl Stearate, Stearic Acid, Phospholipids, Prunus Armeniaca (Aoricot) Kernel Oil, Glycine Soya (Soybean) Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil, Citrus Nobilis (Mandarin Orange) Peel Oil, Cymbopogon Schoenanthus Oil, Lavandula Hybrida Oil, Glycol Distearate, Sorbitol Sebacic Acid Copolymer Behenate, Tocopherol , Glycolipids, Eucalyptus Staigeriana Branch/Leaf Oil, Glycine Soya (Soybean) Sterols, Linalool, Citral, Limonene, Phenoxyethanol


Aktivni sastojci :

Ulje koštice marelice - izvrstan izvor masnih kiselina, vitamina i linolne kiseline. Hrani, hidratizira i smiruje iritacije.
Pririodni biolipidni kompleks - jača zaštitnu barijeru i sprječava gubitak vlage
Lavanda, gorka naranča, grejp, mandarina, limunska trava i ulje kore limuna - osvježavaju i krijepe kožu.










MOJI DOJMOVI :

Dermalogica PreCleanse balm se pokazao kao odličan proizvod za uklanjanje make upa, pa čak i onoga jačega i vodootpornoga. Ja ga nanosim na način da malu količinu (zaista vam je potrebna jako mala količina, tipa veličine zrna graška) onako protrljam između prstiju te nanesem na suho lice i dodam malo vode te napravim mliječnu emulziju. Zatim proizvod dobro umasiram u kožu rukavicom ili prstima te isperem.  Dermalogica PreCleanse balm je zapravo zamišljen kao predčistač te nakon njega čišćenje nastavljam sa drugim čistačem kojeg u tom periodu koristim (trenutno je to Dermalogica Skin Resurfacing Cleanser). Što se tiče rukavice, nju koristim većinom kada imam nešto jači make up dok ju za svakodnevno uklanjanje nečistoća ne koristim toliko. Ovo mi je možda najbolji proizvod za uklanjanje make upa koji sam imala prilike isprobati jer make up uklanja zaista besprijekorno a ono što mi se najviše svidjelo jest činjenica da je vrlo blag i za moje oči. Inače imam dosta problema sa uklanjanjem maskare jer većina proizvoda iritira moje osjetljive oči pa mi je zbog toga uklanjanje maskare nekada velika muka. Kod ovog proizvoda nisam osjetila nikakvo peckanje očiju čak i kada mi malo proizvoda završi u oku. Dermalogica PreCleanse balm osim što moju kožu ostavlja savršeno čistom, nije nimalo isušio moju kožu niti izazvao bilo kakve nepravilnosti.
Ukoliko još niste pronašli svoj idealan čistač svakako isprobajte Dermalogica PreCleanse balm, pa čak i ako vam se cijena čini previsoka uzmite u obzir da će vam ova tubica jako dugo trajati ( ja osobno ga koristim oko mjesec i pol dana a čini mi se da sam potrošila jedva pola tubice).

Dermalogica PreCleanse balm možete kupiti ovdje, u nekim kozmetičkim salonima ili u boljim ljekarnama.

Jeste li već isprobalin Dermalogica PreCleanse balm ? Koji je vaš najbolji čistač ?

2 komentara:

  1. tako želim isprobati ove proizvode! Inače već dugo koristim neke Dermalogica proizvode i moja koža lica ih jako voli.
    Ja također uvijek navečer radim dvostruko čiščenje: prvo uljem otklonim makeup sa lica, a zatim se umijem nekim blagim gelom. Tek tada imam osjećaj da je moja koža zaista čista

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I moja koža lica jako voli Dermalogica proizvode :). Koje ulje ti koristiš za otklanjanje make upa sa lica ?

      Izbriši